Kosten vloerverwarming

Verwarming is de belangrijkste methode om je huis behaaglijk te laten aanvoelen. Een goede verwarming is dan ook essentieel in de koude wintermaanden. Je zit er immers graag warm bij, maar dat alles heb je het liefste met een verwarming waar je geen last van hebt. Radiatoren hebben het grote voordeel dat ze rechtstreeks warmte uitstralen in je huiskamer, maar het nadeel is de ruimte die ze innemen. Bovendien biedt een woonkamer met radiatoren jou maar beperkt gelegenheid om je meubilair eens heel anders neer te zetten. Je zit immers altijd vast aan de radiatoren en de plek waar die zich bevinden.

Een heel andere vorm van verwarming die je zou kunnen overwegen is dan ook vloerverwarming. Vloerverwarming zit verwerkt onder je tegelvloer. Wanneer jij een gloednieuwe woning betrekt, of wanneer je gaat renoveren en (andere) tegels in je woonkamer laat zetten is het dus een goed idee om te kiezen voor vloerverwarming. Vloerverwarming biedt namelijk warmte vanuit de vloer, dus je voeten worden als eerste warm. Warme voeten zijn een garantie dat de rest van je lichaam ook vanzelf warm blijft, dus vloerverwarming is in veel gevallen de beste keuze. Jij bent nu natuurlijk heel benieuwd hoeveel je moet betalen voor vloerverwarming; we zullen proberen je een indicatie te geven van de kosten van vloerverwarming, en de zaken waarmee je rekening moet houden.

Hoeveel kost vloerverwarming

In het onderstaande schema zullen we aangeven hoeveel vloerverwarming kost. We onderscheiden een paar soorten vloerverwarming, die zullen we naderhand nog toelichten.

Bijverwarming Uitgebreide bijverwarming Hoofdverwarming Matten Ingefreesd
Tot 20 vierkante meter Tot 15 vierkante meter Tot 10 vierkante meter 800 euro 800 euro
Tot 40 vierkante meter Tot 30 vierkante meter Tot 20 vierkante meter 1000 euro 900 euro
Tot 60 vierkante meter Tot 45 vierkante meter Tot 30vierkante meter 1300 euro 1000 euro
Tot 80 vierkante meter Tot 60 vierkante meter Tot 40 vierkante meter 1500 euro 1150 euro
Tot 100 vierkante meter Tot 75 vierkante meter Tot 50 vierkante meter 1700 euro 1300 euro
Tot 120 vierkante meter Tot 90 vierkante meter Tot 60 vierkante meter 1950 euro 1550 euro
Tot 140 vierkante meter Tot 105 vierkante meter Tot 70 vierkante meter 2200 euro 1700 euro
Tot 160 vierkante meter Tot 120 vierkante meter Tot 80 vierkante meter 2400 euro 1875 euro
Tot 180 vierkante meter Tot 135 vierkante meter Tot 90 vierkante meter 2600 euro 2010 euro
Tot 200 vierkante meter Tot 150 vierkante meter Tot 100 vierkante meter 2875 euro 2175 euro
Tot 220 vierkante meter Tot 165 vierkante meter Tot 110 vierkante meter 3125 euro 2275 euro
Tot 240 vierkante meter Tot 180 vierkante meter Tot 120 vierkante meter 3375 euro 2510 euro

 

De titels bijverwarming, uitgebreide bijverwarming en hoofdverwarming hebben te maken met het vermogen van de vloerverwarming. Bovendien zijn er twee systemen vloerverwarming; frezen, waarbij de verwarming wordt in gefreesd in de betonnen vloer, en matten, waarbij de verwarming in matten zit verwerkt die je tussen je betonnen vloer en je boven vloer inlegt.

De bovenstaande tarieven zijn inclusief materiaal; 48 %, arbeidsloon; 45 %, voorrijkosten; 2 % en afvoerkosten; 5 %. Bij deze tarieven hoort een aantal aandachtspunten die we graag voor je noemen.

  • Als je handig bent. Wanneer de monteur van de vloerverwarming minder hoeft te doen zal hij ook minder arbeidsuren berekenen. Moet hij een oude vloer eerst nog weghalen, dan zal hij daar werkuren aan kwijt zijn. Ben jij echter in staat om de oude vloer eerst zelf weg te breken, dan scheelt dat de monteur weer werk.
  • Als je een aanhanger hebt. Een deel van de totale kosten is zogeheten afvoerkosten. Dit houdt in dat de monteur de oude vloerdelen afvoert naar de gemeentewerf. Ben je zelf in staat om dit te doen omdat je een aanhanger hebt, dan scheelt dit weer op je totale rekening.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Ben je geen doe-het-zelver, heb je geen aanhanger en laat je graag alles aan de deskundige over, dan betaal je bovenstaand tarief. Je weet dan zeker dat alles professioneel gebeurt en je hebt tot 10 jaar garantie op de werkzaamheden van de monteur.

Hoe is de prijs opgebouwd

De prijs van vloerverwarming is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij als klant kan maken wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming te laten aanleggen. We zetten die keuzes graag voor je op een rijtje. Deze keuzes zijn extra opties die je kan nemen bij het laten plaatsen van vloerverwarming

  • Laat je aansluiten via de kruipruimte. In dat geval zal je tussen 60 en 70 euro moeten bijbetalen omdat het extra werk is.
  • Laat je de oude radiatoren verwijderen. Je zal tussen de 20 en 30 euro per radiator moeten bijbetalen.
  • Kies je voor een pompschakelaar. In dat geval werkt de vloerverwarming alleen wanneer het nodig is. Dit kost tussen de 90 en 110 euro.
  • Kies je voor een bypass. Dan is er altijd circulatie vanuit de cv ketel, pendelen wordt voorkomen. Kosten zijn tussen 50 en 70 euro.
  • Gebruik je een thermostaatkraan voor bestaande radiatoren. De vloerverwarming krijgt op deze manier de gelegenheid om op te warmen. Kosten zijn tussen 30 en 40 euro.
  • Heb je een Anhydrietvloer. In dat geval betaal je extra voor het in frezen van de vloerverwarming. Per groep betaal je tussen 35 en 40 euro.

Besparingstips

Het aanschaffen van vloerverwarming is een behoorlijke uitgave. Toch kun je heel eenvoudig besparen op de aanleg van vloerverwarming. We geven je een paar besparingstips.

  • Voer zelf de oude materialen af. Je zou kunnen aanbieden om zelf de stukken van je oude vloer af te voeren met een aanhanger. Dit levert je een besparing van al snel 5 procent op.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wanneer je kiest voor vloerverwarming is het altijd handig om bij een aantal leveranciers offertes op te vragen. Door het klikken op onderstaande button krijg jij in een korte tijd een aantal offertes van lokale leveranciers in je mailbox. Je kan op deze manier tot wel 30 procent besparen.