Kosten tegelzetten badkamer

De sanitaire ruimtes in je huis, ook wel de natte ruimtes genoemd, vormen een belangrijk deel van het interieur van je woning. Een groot deel van de waarde van je huis is afhankelijk van de badkamer die jij erin hebt laten plaatsen. Een verouderde badkamer met eveneens verouderd tegelwerk zal armoedig ogen, en de waarde van je huis onmiddellijk doen dalen wanneer je het ooit wil gaan verkopen. Een moderne badkamer die is ingericht met mooi sanitair en is afgewerkt met modern tegelwerk is een heuse blikvanger. Wanneer je ooit besluit je woning te gaan verkopen ben je verzekerd van een mooie prijs.

Een badkamer met oud tegelwerk is bovendien redelijk gevoelig voor lekkages. Wanneer het voegwerk tussen je tegels poreus wordt, je tegels zelf poreus zijn geworden door het vele schoonmaken, en de kitnaden langs de randen hard worden en afbrokkelen is de kans groot dat je op een gegeven moment wateroverlast krijgt langs je muren wanneer je douche of bad overstroomt. Je mag dan ook wel stellen dat iedere badkamer wel een make-over kan gebruiken.
Eén van de zaken die bij zo’n make-over komt kijken is het tegelwerk. Dit is vaak nog met ouderwetse tegels en onfris ogende voegen. Wanneer je een mooi fundament wil leggen voor een nieuwe badkamer is nieuw tegelwerk een echte must. Het beste ben je nog af wanneer je dit laat doen door de tegelzetter. De professionele tegelzetter zal ervoor zorgen dat jouw nieuwe badkamer ook echt af is.

Hoeveel kost het inhuren van de tegelzetter voor mijn badkamer

Een tegelzetter inhuren doe je tegen een bepaald uurtarief, en de prijs voor het tegelwerk zelf is een prijs die je per vierkante meter kan berekenen. Een uurtarief voor een tegelzetter is een redelijk riskante zaak. Je weet immers niet van tevoren of jouw tegelzetter snel zal doorwerken, of dat hij om het kwartier een rook- en koffiepauze zal gaan nemen. Je kan daarom een tarief per uur aanhouden, maar bij sommige tegelzetters kan je ook een totaalprijs voor de hele klus overeenkomen. Een tegelzetter zal doorgaans een uurloon hanteren wat tussen de 25 en 55 euro per uur ligt. Hoe duur een tegelzetter is hangt vaak af van de expertise die benodigd is.

Heb je een ingewikkeld patroon op je tegels of wil je een ingewikkeld patroon gelegd hebben, dan kan je maar beter een tegelzetter met de nodige expertise inhuren. Deze valt vaak in het duurdere tarief aangezien ook hier alle waar naar zijn geld gaat. Een goedkopere tegelzetter kan je beter inhuren voor het recht toe recht aan werk. Je zou ook een tegelzetter kunnen inhuren per vierkante meter. In dat geval mag je onderstaande tabel aanhouden:

Welke tegelzetter Hoeveel vierkante meter Materialen kopen Aanbrengen tegels Kosten totaal per vierkante meter
Wand-goedkoop 1 20 euro 30 euro 40 euro
Wand-gemiddeld 1 40 euro 30 euro 60 euro
Wand-duur 1 70 euro 30 euro 90 euro
Vloer-goedkoop 1 15 euro 60 euro 65 euro
Vloer-gemiddeld 1 40 euro 60 euro 90 euro
Vloer-duur 1 70 euro 60 euro 120 euro

 

  • Als je handig bent aangelegd. Ben je zelf handig met het zetten van tegels, dan kan je natuurlijk volstaan met het kopen van de materialen. In dat geval kost het een aantal uren van je eigen tijd en de kosten van de tegels en legmaterialen zelf. Denk er in dit geval aan dat je ook het gereedschap voor het zetten van tegels tot je beschikking moet hebben.
  • Als je alles uit handen geeft. Ben je zelf niet handig met het zetten van tegels, of heb je er eenvoudigweg de tijd niet voor, dan geef je het totale project uit handen. Je kan een all-in tarief per vierkante meter afspreken met de tegelzetter waarbij hij ook zelf de materialen koopt, of een totaal-prijs afspreken. Hierbij doet het er niet toe hoe lang de tegelzetter bezig is, er is één tarief vastgesteld en jij hebt geen verrassingen naderhand.

Hoe is de prijs opgebouwd en welke factoren bepalen de prijs

De prijs wordt opgebouwd aan de hand van keuzes die jij maakt bij het uitbesteden van deze klus. We zetten deze keuzes voor je op een rij.

  • Welke tegels gebruik je. Keramische tegels zijn doorgaans goedkoper in de aanschaf dan natuursteen tegels. Bovendien laten keramische tegels zich eenvoudiger verwerken dan natuurstenen tegels. Een keramische tegel is echter wel wat gevoeliger. Een voorwerp wat verkeerd op een keramische tegel valt kan een flinke buts achterlaten.
  • Wil je plinten langs je tegelwerk. Je kan ervoor kiezen om het tegelwerk langs de randen met een speciale plint te laten afwerken. Dit oogt mooier dan alleen een kale kitrand en beschermt bovendien de randen bij je muur tegen vochtoverlast. Plinten brengen echter wel weer een extra kostenplaatje met zich mee.
  • Zit er een patroon in je tegels. Het leggen van tegels in een bepaald patroon waarbij bijvoorbeeld verschillende maten tegels door elkaar worden gebruikt is een ingewikkelde aangelegenheid. De tegelzetter zal voor deze klus meer berekenen dan voor het zetten van recht toe recht aan tegels.

Besparingstips

Een tegelzetter inhuren voor je badkamer is, kortom, een kostbare aangelegenheid. We geven je een aantal besparingstips waardoor de rekening iets lager zal uitvallen.

  • Ga voor kwantumkorting. Vaak wordt er in een blok huizen door meerdere bewoners tegelijk geklust. Is dat bij jou ook het geval, kijk dan met je buren of jullie samen een tegelzetter kunnen inhuren. Deze zal effectiever kunnen werken doordat hij aan één stuk door kan werken bij jou en je buren. Bovendien zal hij slechts één keer gereedschap hoeven te huren, en slechts één keer voorrijkosten en opstartkosten hoeven te berekenen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te bezuinigen op de kosten van een tegelzetter. Dit kan je een flinke winst opleveren, tot wel 30 procent van het totale kostenplaatje. Offertes opvragen doe je bij lokale tegelzetters door het klikken op onderstaande button. Je krijgt daarna vrijblijvend een aantal offertes in je mailbox.