Kosten tegelzetten toilet

Op je toilet breng je meer tijd door dan je denkt. Wanneer je in een nieuwbouw woning trekt is je toilet nog stralend nieuw met mooie frisse tegels en fris voegwerk. Wanneer je echter al wat langer in je woning woont, of wanneer je in een oudere woning gaat wonen zal je toilet al snel verouderd zijn. Oudere toiletten hebben vaak een betegeling die poreus geworden is, of tenminste ernstig beschadigd is. Het voegwerk zal door de jaren heen ook poreus worden wat zeker in een toilet voor een zeer onhygiënische situatie zorgt. Het is dan ook goed om, wanneer jouw toilet aan vervanging toe is, ook je tegelwerk te vervangen. Je voorkomt situaties waarin ziektekiemen zich kunnen vasthechten in scheuren in je tegel- en voegwerk.
Dan hebben we het nog niet gehad over de verfraaiing die je aanbrengt in je toilet met een grondige renovatie. Jij wil natuurlijk nu direct jouw toilet renoveren; we geven je een indruk wat je kwijt bent aan kosten voor een tegelzetter voor je toilet.

Hoeveel kost het om mijn toilet te laten betegelen

Wanneer je een toilet wil laten betegelen ben je een bedrag kwijt, maar hoeveel je kwijt bent ligt eraan hoeveel vierkante meters je wil laten betegelen. We gaan je een

indicatie geven van de diverse kosten die komen kijken bij het betegelen van een toilet, gespecificeerd per vierkante meter.

Onderdeel Prijs gemiddeld per vierkante meter
Tegels Tussen 10 en 160 euro
Wandtegels Tussen 10 en 70 euro
Vloertegels Tussen 14 en 160 euro
Tegelzetter Tussen 30 en 40 euro
Materialen als lijm- en voegmiddel Tussen 10 en 20 euro
Totaal Tussen 45 en 220 euro

 

Wanneer je het totale plaatje bekijkt waarbij je de kosten van jouw tegels meerekent kom je wellicht uit op een bedrag wat boven jouw budget zit. We geven je dan ook wat tips hoe je deze kosten van de tegelzetter wat kan drukken.

  • Doe zoveel mogelijk zelf. Een tegelzetter inhuren bestaat voor het grootste gedeelte uit arbeidsloon. Je zou kunnen kiezen een aantal voorbereidende werkzaamheden van de tegelzetter zelf te doen. Zo kan je ervoor kiezen om zelf de oude tegels weg te hakken, en ook het verwijderen van je toiletpot kan je prima zelf doen. De uren die je anders aan de tegelzetter voor deze werkzaamheden had moeten uitbetalen spaar je nu uit.
  • Toch alles laten doen. Ben je niet heel handig met het losbreken van oude tegels of ben je bang dat je een ravage zal aanrichten wanneer je oude toiletpot moet worden verwijderd,laat het dan gerust allemaal aan de tegelzetter over. Het voorkomt dat je aanspraak moet gaan maken op je inboedelverzekering.

Waar hangen de kosten van een badkamer laten betegelen vanaf

Zoals je al ziet is de prijs voor de diverse onderdelen bij het betegelen van een badkamer nogal variabel. Hoe de prijs uiteindelijk wordt opgebouwd hangt af van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je deze klus uitbesteedt.

  • Keuze 1; welke tegels gebruik je. Om een wc te laten betegelen kan je gebruik maken van meerdere soorten tegels. Grofweg gezegd kan je kiezen uit keramische tegels of natuursteen. Natuursteen is het moeilijkste om te verwerken, en ook het leggen ervan kost veel meer werk dan het leggen van keramische tegels. Keramische tegels zijn goedkoper in het leggen en in het gebruik, maar op hun beurt weer kwetsbaarder in het gebruik. Een buts in een keramische tegel zal je doorgaans direct zien zitten; een plek in natuursteen valt niet zo op.

De kosten van het betegelen van een wc van 5 vierkante meters zal bij het gebruik van goedkope keramische tegels 300 euro kosten. Laat je echter gebruik maken van dure natuursteen tegels, dan mag je uitgaan van een bedrag van 1050 euro.

  • Keuze 2: Hoeveel vierkante meters laat je zetten. Wanneer je alleen een tegelzetter laat komen voor je toilet zal hij je een bepaald kostenplaatje berekenen. Dit kostenplaatje is erop berekend dat er opstartkosten worden berekend. Dit kan oplopen van een paar tientjes tot honderd euro. Wanneer je kiest om met je wc tegelijkertijd je badkamer te laten betegelen hoeft de tegelzetter slechts één keer voor een grotere klus opstartkosten te berekenen. Het totale kostenplaatje zal dan hoger worden, maar per vierkante meter berekend ben je een lager bedrag kwijt.
  • kan je er tijdelijk geen gebruik van maken. Dit klinkt logisch, maar wanneer het ook gelijk je enige toilet in huis is, is het goed om voorzorgsmaatregelen te treffen. Wanneer je een noodtoilet moet huren zal je daar ook nog een extra bedrag voor kwijt zijn. Een noodtoilet huren kost je gemiddeld tussen de 100 en 200 euro voor een week. Je kan natuurlijk ook een afspraak maken met je buren dat je tijdens de verbouwing gebruik van hun toilet kan maken.

Bespaartips

Een toilet opnieuw laten betegelen brengt nogal wat kosten met zich mee. Het is dan ook goed om te weten dat je heel eenvoudig kan bezuinigen op de kosten van deze werkzaamheden. We geven je een paar nuttige bespaartips.

  • Ga voor kwantumkorting. Ben jij bezig met een verbouwing aan je toilet, informeer dan of je buren ook interesse hebben in een verbouwing. Op die manier kunnen jullie samen een tegelzetter inhuren, waardoor je minder kosten maakt. Jullie kunnen niet alleen samen een bestelling plaatsen voor tegels, maar jullie zouden ook samen de vaste kosten van de tegelzetter kunnen betalen. Op die manier hoeft er maar één keer voorrijkosten en opstartkosten te worden berekend. De tegelzetter zal bovendien efficiënter kunnen doorwerken.
  • Vraag offertes op.

Vraag offertes op

De snelste manier van besparen op de kosten van de tegelzetter is door offertes op te vragen. Je kan op die manier heel eenvoudig tot wel 30 procent besparen op je totale rekening. Offertes opvragen bij lokale tegelzetters is heel eenvoudig; door te klikken op onderstaande button vraag je een aantal offertes op, zodat jij direct kan kiezen welke tegelzetter voor jouw situatie de beste is.